امضای تفاهم نامه همکاری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، نیروی دریایی سپاه پاسداران و جهاددانشگاهی واحد هرمزگان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد هرمزگان، تفاهمنامه همکاری مشترک مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی، نیروی دریایی سپاه پاسداران و جهاددانشگاهی واحد هرمزگان به امضای دکتر حسین شاهسوارانی ، سرهنگ مصطفوی و دکتر احمد زاهری روسای این سه مجموعه رسید.
رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در این مراسم گفت: یکی از افتخارات مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران این است که به دستور رهبر معظم انقلاب تاسیس شده است و این امر نشان از دید آیندهنگر ایشان در جامعه است.
دکتر حسین شاهسوارانی افزود: این مرکز تاکنون توانسته نمونههای مختلفی در کشور تهیه و بانک خوبی در این زمینه داشته باشد اما در زمینه ذخایر دریایی به دلیل دور بودن دریا از مرکز این امر محقق نشدهاست.
شاهسوارانی با تقدیر از جهاددانشگاهی واحد هرمزگان اظهارداشت: با توجه به این که استان هرمزگان دسترسی به دو دریای خلیجفارس و عمان دارد میتوانیم نمونههای لازم از گونههای موجود در هر دو دریا را با راهاندازی دفتر این مرکز در جزیره بوموسی ذخیرهسازی کنیم.
وی با اشاره به این که جزیره بوموسی اکنون به سنبلی برای وحدت در کشور تبدیل شدهاست اظهار کرد: با فعالیتهایی که در جزیره بوموسی در حال انجام است این جزیره میتواند به هاب علمی و قطب فرهنگی در کشور تبدیل شود.
شاهسوارانی با بیان این که چند داروی بیماران سرطانی منشأ دریایی دارند عنوان کرد: تاکنون به این مهم در کشور به خوبی پرداخته نشده و با تولید این داروها در کشور، میتوانیم درآمدزایی خوبی برای کشور ایجاد نماییم چرا که این داروها را اکنون با هزینههای گزافی وارد میشود.
رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ادامهداد: راهاندازی شعبهای از این مرکز در جزیره بوموسی میتواند این جزیره را به سنبلی برای انجام کارهای علمی و پژوهشی در زمینه گیاهان دارویی و گونههای دریایی تبدیل کند.
رییس جهاددانشگاهی واحد هرمزگان نیز در این زمینه گفت: تفاهمنامه همکاری مشترک بین مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، جهاد دانشگاهی هرمزگان و نیروی دریایی سپاه منعقد شد با هدف استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای علمی و توسعه همکاریهای آموزشی، پژوهشی، فناوری، تولیدی و خدمات فنی و آزمایشگاهی بین این سه مجموعه به امضا رسید.
دکتر احمد زاهری افزود: از دیگر اهداف این تفاهمنامه میتوان به ارتقای سطح علمی و پژوهشی، بهرهبرداری بهینه از منابع و ذخایر ژنتیکی و زیستی و جلوگیری از اتلاف ارز از کشور اشاره کرد.
زاهری بیان کرد: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران میتواند ذخایر ژنتیکی میکروبی شامل باکتریها، مخمرها، قارچها و همچنین ذخایر گیاهی و سلولهای انسانی را شناسایی و بررسی کند. برخی از این ذخایر که در دریاها قرار دارند، ممکن است در شرایط تهدید قرار بگیرند و در آینده در دسترس نباشند. همچنین، برخی از این ذخایر هنوز شناسایی نشدهاند و بهعنوان سرمایههای کشور محسوب میشوند.
وی عنوان کرد: شناسایی و بررسی این ذخایر میتواند به منظور بهرهبرداری از خواص دارویی، بهداشتی و غذایی آنها و تولید انبوه از خروج ارز از کشور جلوگیری کند. این تفاهمنامه بین جهاد دانشگاهی و مرکز ملی ذخایر ژنتیکی، امیدواریم که برای استان و کشور ثمرات و نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
زاهری اظهارداشت: انعقاد این تفاهمنامه نشاندهنده تلاش مشترک این سه مجموعه برای استفاده بهینه از منابع ژنتیکی و زیستی کشور است که میتواند به توسعه علمی و پژوهشی و همچنین بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کند.
در ادامه جانشین معاون توسعه و پژوهش نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: برنامههای مختلفی به ویژه فرهنگی که در جزیره بوموسی برگزار میشود باید منحصر به فرد باشد.
سرهنگ یکم پاسدار مصطفوی اظهار داشت: تاکنون مستند یا سریالی در مورد جزیره بوموسی در صدا و سیما تولید نشدهاست تا مردم با این جزیره بیشتر آشنا شوند.
وی عنوان کرد: هر گونه پشتیبانی لجستیکی، ترابری و ... که نیاز باید توسط نیروی دریایی سپاه انجام خواهد شد.
نظر شما :