پایش سلامت و نظارت بر محصولات غذایی و فراورده های کشاورزی در پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران وابسته به جهاددانشگاهی، در حاشیه بازدید مدیران، ناظران و کارشناسان سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی شهرداری کرج از توانمندی های پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران وابسته به جهاددانشگاهی که 8 دی ماه 1403 انجام شد، پایش سلامت و نظارت بر محصولات غذایی و فراورده های کشاورزی در کشور یکی از ماموریت های مهم این پژوهشکده عنوان شد.
دکتر نجمه یزدانفر رییس پژوهشکده در این جلسه پرداختن به موضوع امنیت غذایی را یکی از مهم ترین ضروریات حوزه سلامت در کشور بیان کرد و با اشاره به برنامه هفتم توسعه، از لزوم توجه سازمان ها و نهادهای مرتبط با سلامت جامعه سخن گفت.
وی با معرفی توانمندی های این پژوهشکده و جذب اعضای هیات علمی مجرب، تاسیس آزمایشگاه ها و مراکز خدمات تخصصی در این حوزه، سابقه فعالیت این مجموعه را در حوزه پایش سلامت و نظارت بر فراورده های غذایی و کشاورزی را بیش از یک دهه در کشور بیان کرد.
یزدانفر گفت: امروزه با ظهور آلاینده های نوظهور و شیوع بیماری های نوپدید در دنیا نظارت و پایش سلامت همه فراورده های غذایی و کشاورزی از مهم ترین عوامل پیشگیری از بیماری ها و ایجاد سلامت عمومی در جامعه به شمار می آید.
دکتر مهناز قمبریان مدیر مرکز آنالیز شیمیایی، با معرفی این مرکز از تاسیس 8 آزمایشگاه تخصصی جهت انجام آزمون های تخصصی سخن گفت.
وی با اشاره به کسب عناوین آزمایشگاه برتر و نمونه در استان البرز و رتبه بالای این مرکز در ارزیابی آزمایشگاه های کل کشور این مرکز را به عنوان آزمایشگاه مرجع و معتمد سازمان های مختلف نظارتی در کشور معرفی کرد.
وی با اشاره به سابقه انجام پروژه های مختلف در حوزه پایش سلامت مواد غذایی از همکاری با سازمان میادین میوه و تره بار استان تهران از سال 1390 تاکنون و پایش سلامت محصولات کشاورزی عرضه شده در میادین این سازمان خبر داد. تعیین ماهیت و منشاء طبیعی فراورده ها، بررسی تقلبات، انجام آزمون های فیزیکوشیمیایی، میکروبی، فلزات سنگین، باقیمانده سموم و ردیابی ژن های محصولات تراریخته از عمده فعالیت های این مرکز است.
در ادامه دکتر عباس بایگان عضو هیات علمی و متخصص میکروبیولوژی مواد غذایی با توجه به سابقه فعالیت های این پژوهشکده در حوزه امنیت غذایی و لزوم گسترش این فعالیت ها در استان البرز از ایجاد ارتباط و تعامل سازنده با شهرداری کرج جهت ارتقای دانش و سطح آگاهی متخصصان در این حوزه خبر داد.
وی برگزاری کارگاه های آموزشی تخصصی با عناوین: اصول ایمنی و بهداشت مواد غذایی، توسعه پایدار و امنیت غذایی، امنیت غذایی و محصولات تراریخته، اصول بسته بندی و نگه داری میوه ها و سبزیجات برای مدیران و کارشناسان شهرداری کرج را اقدام نخست برای ایجاد مرکزیت فعالیت های امنیت غذایی در استان مطرح کرد. دکتر بایگان توجه همه سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی را جهت عقد قراردادهای مستمر با این پژوهشکده و اجرای درست و به موقع این پایش ها را ضامن سلامت جامعه و بهداشت عمومی در کشور دانست.
گفتنی است، در خاتمه آزمایشگاه های تخصصی مرکز آنالیز شیمیایی، آزمایشگاه کنترل کیفی میکروبی و مرکز تولید عصاره ها و مواد موثره گیاهی این پژوهشکده مورد بازدید میهمانان قرار گرفت.
نظر شما :