رییس فرهنگستان علوم بیان کرد:

قدرشناسی جریان علمی کشور از فعالیت‌های جهاددانشگاهی/ دکتر کاظمی نماد این نهاد و جریان انقلاب فرهنگی است

۱۰ شهریور ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۱ کد : ۷۵۱۲۸ تاپ خبر پژوهشی
رییس فرهنگستان علوم در بیست و پنجمین کنگره و جشنواره بین‌المللی رویان جهاددانشگاهی با تاکید بر این که دکتر کاظمی نماد این نهاد و جریان انقلاب فرهنگی است، گفت: شجره طیبه جهاددانشگاهی را برای جریان علمی کشور مغتنم می‌دانم و جریان علمی کشور باید از فعالیت‌های این نهاد قدرشناسی داشته باشد.
قدرشناسی جریان علمی کشور از فعالیت‌های جهاددانشگاهی/ دکتر کاظمی نماد این نهاد و جریان انقلاب فرهنگی است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، بیست و پنجمین کنگره و جشنواره بین‌المللی رویان(بیست و پنجمین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل رویان؛ بیستمین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی رویان و نوزدهمین سمینار پرستاری و مامایی) و ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رییس فرهنگستان علوم، دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، دکتر مهدی اسلام پناه رییس سازمان استاندارد و دکتر عبدالحسین شاهوردی رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی، روز چهارشنبه 7 شهریورماه در محل مرکز همایش‌های دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

دکتر محمدرضا مخبردزفولی رییس فرهنگستان علوم با ابراز خرسندی از حضور در این مراسم و تقدیر از عنوان جریان علمی بزرگ با عنوان رویان به که 3 دهه است شکل گرفته، گفت: در رابطه با زنده یاد کاظمی آشتیانی شناخت کمی وجود دارد.

وی با تاکید بر این که دکتر کاظمی نماد جهاددانشگاهی و نماد جریان انقلاب فرهنگی است، گفت: من به عنوان فردی که از روز اول جریان انقلاب فرهنگی تا الان در جریان علمی کشور فعالیت می کند، عرض می‌کنم دکتر کاظمی آشتیانی نماد و الگوی مجسم جریان علمی باورمند به این نکته بود که ما می‌توانیم. ضریب هوشی ایرانی قابلیت رسیدن به رمزهای دانش را دارد و می‌تواند قله‌های علم را فتح کند‌. روزی که ایشان می‌خواستند کار رویان را شروع کنند بسیاری از دانشگاهیان باور نمی‌کردند که بشود بر روی سلول‌های بنیادی کار کرد.

رییس فرهنگستان علوم با اشاره به اینکه بنده از همان ابتدا عضو جهاددانشگاهی تهران بودم، ادامه داد: آن روزها تعداد قابل توجهی از همکاران دانشگاهی ما می‌گفتند وارد این مباحث نشوید چون موفق نمی‌شوید. رویان از دو اتاق در چهار راه کالج شروع شد و بعد با سختی محلی در زعفرانیه به آن اختصاص داده شد و در هر یک از اتاق‌های آن چند پژوهشگر مشغول کار شدند.

وی جهاددانشگاهی را شجره طیبه توصیف کرد و گفت: شجره طیبه جهاددانشگاهی را برای جریان علمی کشور مغتنم می‌دانم و جریان علمی کشور باید از فعالیت‌های جهاددانشگاهی قدرشناسی داشته باشد. جهاددانشگاهی لاینقطع با روحیه شبهه کاظمی کارشان را طی این سال‌ها ادامه دادند. اگر می‌بینیم این محققان گوناگون و پژوهشگاه های مختلف کارهای جدید را انجام و میدان های نو را فتح می‌کنند حاصل همان مجاهدت ها وهمان باور به ما می‌توانیم است که از ابتدای انقلاب امام راحل و رهبری نیز بر آن تأکید داشتند.

رییس فرهنگستان علوم با تأکید بر این که این روحیه را رویان و جهاددانشگاهی باید حفظ کند‌، گفت: اگر جهاد کارمندی شود و به عنوان وظیفه ملی و یک غرورآفرینی ملی به ماموریت خود نگاه نکند هم خودش آسیب ببیند و هم جریان علمی کشور صدمه ببیند. اینکه انتشارات دانشمندان رویان در داخل و خارج خواهان دارد و ارجاعات بالایی به آنها داده می شود، حاصل تلاش و بومی کردن دانش توسط اعضای جهاددانشگاهی است‌. علم سلول بنیادی اکنون دانش بومی ما است و ما اکنون به کاربردهای درمانی و تبدیل آن به فراورده های بیولوژیک و داروهای فوق پیشرفته مسلط هستیم.

وی مثالی از توانمندی رویان زد و گفت: یک دهه قبل به دنبال درمان بیماری زجر تنفسی نوزادان بودم. در دنیا دارویی از حیوانات تهیه و به قیمت گزافی فروخته می‌شود. وقتی با دانشمندان رویان در خصوص تولید این دارو مشورت کردم گفتند ما در مورد ریه کار نکرده ایم، ولی من اصرار کردم و کار را شروع کردیم. مقالات ما در این زمینه امروز در بهترین ‌ژورنال‌ها منتشر می‌شود و این دارو یک داروی ایرانی است که در همه بیمارستان‌ها مصرف می‌شود و اگر رویان نبود نمی‌توانستیم.

دکتر مخبر دزفولی ادامه داد: ما قابلیت‌های بالایی در کشور داریم. اگر این سرمایه را قدر بدانیم، تعمیم می‌دهیم. مجموعه دانشگاه‌های ما لبریز است اما دانشمندان ما تمام نشدنی هستند. ایا دانشمندان همه باید در دانشگاه‌ها باشند؟ امروز موعد آن است که رویان تبدیل به شبکه شود. اگر این مسیر را تعمیم ندهیم ضایعه و خسارت برای دانشمندان جوان دارد. دیگر دانشگاه‌ها به هیات علمی نیاز ندارند اما کشور به دانشمندان جوانی که می‌توانند حل مساله کنند نیاز دارد.

رییس فرهنگستان علوم در ادامه گفت: در کشور به شبکه دانشمندان تحقیقات بنیادی و کاربردی نیاز داریم. اگر رویان این کار را نکند ما مجبوریم با همکاری نهاد دیگری این کار را بکنیم اما رویان توان این کار را دارد. معتقدم جهاددانشگاهی بر روی این موضوع تمرکز و دانشمندان جوان را در زمینه حل مسایل کشور و افق گشایی مرزهای علمی جهان فعال کند. اینکه همه دانشمندان ما در بهترین ژورنال‌ها مقاله داشته باشند کافی نیست بلکه باید از مشکلات کشور گره گشایی کند. اگر رویان شبکه‌ای شود، رویان یک، دو، سه تا رویان 20 تشکیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد در آینده فناوری ملی و بین‌المللی حرف برای گفتن داشتن باشیم باید از علوم پایه حمایت و پشتیبانی کنیم. بدون علوم پایه علوم کاربردی محقق نمی‌شود. همه مطالعات بنیادی به کاربرد در صحنه عمل تبدیل شده است و به همین دلیل یکی از اولویت‌های ما در فرهنگستان علوم توجه به علوم پایه است. اکنون مرزهای بین علوم برداشته شده و ما باید به علوم بین رشته‌ای توجه کنیم.

دکتر مخبردزفولی افزود: اگر موفق شویم رویان را تکثیر و شبکه‌ای کنیم باید مرز بین علوم را برداریم و علوم بین رشته‌ای داشته باشیم. باید رویان، جهاددانشگاهی و علوم بین رشته‌ای را تقویت کنیم؛ علوم باید گره گشای مشکلات باشد.

وی در پایان گفت: اکنون محققان ما با تجهیزات فرسوده کار می‌کنند که بخشی از این مشکل به دلیل تحریم‌ها است. رویان، دانشمندان و دانشگاه‌ها را نباید تحریم کرد اما این کار را می‌کنند


نظر شما :