رییس جهاددانشگاهی بیان کرد:
کنفرانس وب پژوهی بستری برای ارایه نتایج پژوهشی وفناورانه در کلیه ی حوزه ها
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از سیناپرس، در ابتدای مراسم رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه در عصر حاضر تحولات تکنولوژیکی به همه حوزههای سنتی رسوخ پیدا میکند و ماهیت سازوکاری آنها را تغییر میدهد، گفت: فناوری اطلاعات یک موضوع جدی است که به همه ابعاد زندگی افراد وارد شده است.
دکتر حمیدرضا طیبی اظهار کرد: تجربه کشورهای دیگر بیانگر این موضوع است که فناوری اطلاعات به عنوان پیشران توسعه، باعث جهشهای توسعهای در کشور هدف خواهد شد همچون سنگاپور و کره جنوبی که با کمک این حوزه به پیشرفت و توسعه دست یافتند.
وی تصریح کرد: این کشورها با فراهم آوردن زیرساختهای دیجیتالی موجبات رشد اقتصادی را در کشور خود فراهم کردهاند. از این رو، بررسیهای علمی دقیق در حوزه آیندهپژوهی فناوری اطلاعات در ایران نشان میدهد در حوزه فضای مجازی با پیشرانهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، حقوقی، فناورانه و زیست محیطی مواجه هستیم که هر یک از این ابعاد جایگاه خاص خود را داشته و قابل بررسی و مطالعه است.
رییس جهاد دانشگاهی افزود: کنفرانس وب پژوهی با نگاهی متفاوت از نگاه تک بُعدی به این عرصه پرهیز کرده و بستری را فراهم آورده تا تمام حوزههای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، حقوقی، زیست محیطی و فناورانه نتایج پژوهش و مطالعه خود را ارائه کنند.
دکترطیبی تاکید کرد: البته به دلیل شرایط خاص کشور ما برخی از ابعاد ذکر شده توجه بیشتری را میطلبد. به عنوان مثال، اقتصاد یکی از حوزههایی است که در سالهای اخیر و در همه شاخههای بانکداری، تجارت، صنعت، اشتغال و… از فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی تأثیر پذیرفته است. هم اکنون فضای مجازی علاوه بر تأثیراتی که بر اقتصاد گذاشته شاخهای جدید از اقتصاد با عنوان اقتصاد دیجیتال را بنا نهاده است.
بنا به گفته وی اقتصاد دیجیتالی مفهوم نسبتاً جدیدی است که با گسترش فناوری اطلاعات و به کارگیری آن در جوامع در حال تکامل است. این موضوع نگاهی ظریف و عمیق در حوزه کاربست فناوریهای نوین در حوزه تولید و صنعت و سایر وجوه اقتصاد از قبیل بانک، بیمه، اشتغال و… دارد.
دکترطیبی با اشاره به نیاز کشور به به مدلهای جدید کسب و کار و بازتعریف مناسبات اقتصادی افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر کشور ما شاهد تحولاتی در عرصه اقتصادی و مرتبط با فناوری اطلاعات بوده و وب ظرفیتهای خود را در توسعه کسب و کار و رونق بخشی به عرصه تولید و اشتغال نمایان ساخته است. تاکسیهای اینترنتی، اپلیکیشنهای موفق در حوزههای اقتصادی، مالی، اجتماعی، فرهنگی و بازیهای اینترنتی نمونههایی از این دست هستند.
رییس جهاددانشگاهی گفت: رشد تعداد کاربران اینترنت در کشور از پنج میلیون در سال ۹۲ به حدود ۵۵ میلیون در سال ۹۷ رسیده که این بیانگر ظرفیت بالای بستر فناوری اطلاعات در عرصههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است که این موضوع توجه قانونگذاران را در ایجاد بسترهای مناسب قانونی برای رشد و پیشرفت این حوزه میطلبد.