برگزاری نشست علمی تخصصی «توسعه مسیر مبنای گردشگری»
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر حسین آقاجانی، مدیر گروه پژوهشی توسعه پایدار شهری و منطقهای جهاددانشگاهی خراسان رضوی در این نشست گفت: خراسان رضوی در رویکرد توسعه پایدار در افق ۱۰ ساله یکی از برترین استانهای کشور در ارائه تجربهای ماندگار برای زائران و گردشگران خواهد شد.
وی با اشاره به تدوین طرح راهبردی عملیاتی گردشگری خراسان رضوی توسط پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی اظهار کرد: در این طرح نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدها و توسعه گردشگری استان تدوین شده است.
وی ادامه داد: بر اساس بیانیه چشمانداز ۱۴۱۰، خراسان رضوی در این طرح با رویکرد توسعه پایدار در افق ۱۰ ساله یکی از برترین استانهای کشور در ارائه تجربهای ماندگار برای زائران و گردشگران، افزایش کیفیت زندگی مجاوران و میزبانان، فراهمسازی ارزشی ممتاز برای سرمایهگذاران، بهبود فضای کسب و کار برای فعالان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و استقرار نظام مدیریت حرفهای و دانش بنیان برای نهادها و دستگاه های اجرایی زیارت و گردشگری خواهد بود.
مدیر گروه پژوهشی توسعه پایدار شهری و منطقهای جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تمامی ابعاد گردشگری در برنامه راهبردی گردشگری در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه گردشگری یک موضوع میان رشتهای است به تمامی دستگاههای اجرایی در این برنامه نقش دادهایم.
آقاجانی به سیاستهای تعریف شده در این برنامه اشاره و تصریح کرد: توجه به هویت دینی و ملی در توسعه گردشگری، میزبانی سخاوتمندانه از زائران و گردشگران، اولویت دادن به میزبانان و مجاوران، توجه به سعادت و رفاه آنها و تاکید بر حفظ محیط زیست در برنامههای گردشگری از جمله سیاستهای تعیین شده در این برنامه است.
مدیر گروه پژوهشی توسعه پایدار شهری و منطقهای جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تاکید کرد: افزایش مشارکت بخش خصوصی در راستای رقابتپذیری زیارت و گردشگری، تاکید بر تعامل سازنده با کشورهای جهان به ویژه کشورهای اسلامی در حوزه زیارت و گردشگری و تاکید بر فعالیتهای ارزشآفرین زیارت و گردشگری از دیگر سیاستهای طرح راهبردی و عملیاتی گردشگری خراسان رضوی است.
وی اظهار کرد: در تدوین طرح راهبردی عملیاتی گردشگری خراسان رضوی و بر اساس سند آمایش استان، به جای توسعه کانونی و نقطهای به سمت توسعه محور و مسیر حرکت کردهایم.
در ادامه، رضا رضوانی، عضو گروه پژوهشی مدیریت و برنامهریزی گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: اقتصاد شهر مشهد یک اقتصاد خدماتی و بر پایه حضور زائر و گردشگر است.
وی با اشاره به این که حدود ۱۳ میلیون نفر با وسایل نقلیه شخصی و ۴ میلیون نفر نیز با اتوبوس و وسایل نقلیه عمومی به مشهد سفر میکنند، ادامه داد: ۳ کریدور اصلی منتهی به مشهد مسیرهای سبزوار-نیشابور- مشهد، مسیر بجنورد- قوچان- مشهد و مسیر فردوس- بجستان- تربتحیدریه- مشهد است.
رضوانی با اشاره به حضور سالانه بیش از ۲۰ میلیون زائر در مشهد، گفت: اقتصاد شهر مشهد یک اقتصاد خدماتی و بر پایه حضور زائر و گردشگر است.
وی اضافه کرد: عمده زائران خارجی در مشهد عرب و از کشورهای حوزه خلیج فارس و یا عمدتا عراقی هستند، این در حالی است که مسیر اصلی زائران اروپایی در کشور شهرهای اصفهان و شیراز است.
همچنین یوسف بیدخوری، معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در این نشست به فعالیت ۱۶۲ اقامتگاه بومگردی در استان اشاره و تصریح کرد: منابع، زمانی تبدیل به جاذبه میشود که محل اقامت و حملونقل مناسب وجود داشته باشد.