گسترش همکاری و اقدامات در حوزه درمان ناباروری و اصلاح نژاددام در استان سمنان

۰۴ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۱:۵۷ کد : ۶۱۷۵۷ پژوهشی
رییس پژوهشگاه ابن سینا جهاددانشگاهی به همراه مشاور رییس و رییس مرکز بایوفارم پژوهشگاه در حوزه دام سنگین پژوهشگاه ابن سینا به جهت بررسی زیرساخت های لازم و زمینه های همکاری با جهاددانشگاهی استان سمنان به سمنان سفر کردند.
گسترش همکاری و اقدامات در حوزه درمان ناباروری و اصلاح نژاددام در استان سمنان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سمنان، دیدار با استاندار سمنان، نشست با معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان، نشست با رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان، بازدید از مرکز خدمات تخصصی به نژادی دام سبک جهاددانشگاهی استان سمنان و... از مهمترین برنامه های سفر یک روزه محمدرضا صادقی، رئیس پژوهشگاه ابن سینا به سمنان بود.

 

گسترش همکاری و اقدامات در حوزه فرزند آوری و جوانی جمعیت در استان با پژوهشگاه ابن سینا

استاندار سمنان در دیدار با رئیس پژوهشگاه ابن سینا جهاددانشگاهی از گسترش همکاری و اقدامات در حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت در این استان با پژوهشگاه ابن سینا خبر داد.

محمدرضا هاشمی در این دیدار گفت: پژوهشگاه ابن سینا به عنوان یکی از مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی معتبر در کشور، ظرفیت ها و پتانسیل های مطلوبی در این حوزه دارد و از این ظرفیت ها در استان بهره خواهیم گرفت.

وی افزود: اقدامات و پیگیری ها در خصوص مصوبات سفر در حوزه جهاد دانشگاهی استان به صورت ویژه و مطلوب در حال انجام است.

استاندار سمنان همچنین از مقوله پیری جمعیت به عنوان یکی از چالش های جدی استان سمنان نام برد و گفت: اقدامات در حوزه فرزند آوری و جوانی جمعیت در استان در حال انجام بوده و از گسترش همکاری و اقدامات پژوهشگاه ابن سینا در استان استقبال می کنیم.

رییس پژوهشگاه ابن سینا جهاددانشگاهی نیز در این دیدار گفت: پژوهشگاه ابن سینا در حوزه درمان ناباروری از مراکز شاخص کشور است و یکی از مراکز معتمد وزارت بهداشت برای تربیت نیروهای انسانی است.

محمدرضا صادقی ادامه داد: ما در خصوص تعامل و گسترش روابط و همکاری ها با استان در حوزه فعالیت های پژوهشگاه ابن سینا و درمان ناباروری آمادگی کامل داریم.

 

لزوم تعبیه شناسنامه ژنتیک و حرکت به سمت درمان فردمحور/ نجات بخشی شتر دوکوهانه

رییس پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن سینا جهاددانشگاهی بر لزوم تعبیه شناسنامه ژنتیک برای شهروندان و زمینه سازی لازم برای حرکت به سمت درمان فردمحور در کشور تاکید کرد.

محمدرضا صادقی در دیدار با معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان که با حضور رییس جهاددانشگاهی استان سمنان و تعدادی از مدیران پژوهشگاه ابن سینا در استانداری سمنان برگزار شد با اشاره به سابقه دو دهه ای این پژوهشگاه در حوزه های پژوهشی و درمانی مرتبط با تولیدمثل اظهار کرد: پژوهشگاه ابن سینا جهاددانشگاهی بیش از دو دهه سابقه فعالیت علمی پژوهشی و درمانی در تولید مثل انسانی و تولیدمثل دامی داشته و در خدمات این پژوهشگاه طی این سال ها هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی افزایش قابل توجهی داشته است.

وی به دانش فنی مجموعه های وابسته به جهاددانشگاهی پرداخت و افزود: هم مجموعه پژوهشگاه ابن سینا و هم مجموعه پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در خدمات درمان ناباروری از اولین‌ها در سطح ملی و منطقه ای هستند.
دکتر صادقی، دستاوردهای بزرگ این پژوهشگاه ها در درمان ناباروری را نتیجه پشتیبانی ها از جهاددانشگاهی ارزیابی و تصریح کرد: تا پیش از ارائه این خدمات کیفی در جهاددانشگاهی، بسیاری از بیماران برای بهره مندی از خدمات کیفی این بخش به خارج از کشور می رفتند.

 

انتقال دانش فنی به مراکز استانی جهاددانشگاهی

وی به برنامه ریزی جهاددانشگاهی کشور برای انتقال دانش فنی به مراکز جهاددانشگاهی در استان ها اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از رسالت های ما در جهاددانشگاهی کشور این است که دانش فنی و دستاوردهای علمی به دست آمده را به واحدهای استانی که از ظرفیت و استعداد لازم برخوردارند، انتقال دهیم و جهاددانشگاهی استان سمنان نیز از پتانسیل و ظرفیت لازم در این حوزه ها برخوردار است.

رییس پژوهشگاه ابن سینا از این پژوهشگاه به عنوان یکی از مراکز مورد وثوق وزارت بهداشت نام برد و گفت: این پژوهشگاه جدا از خدمات درمان ناباروری در حوزه های آموزشی مرتبط با این بخش نیز خدمات گسترده ای ارائه می دهد.

 مرکز درمان ناباروری ابن سینا جهاددانشگاهی با بیان اینکه خدمات آموزشی به صورت جامع در این مرکز ارائه می شود ادامه داد: تلاش کردیم در کنار آموزش فلوشیپ لاپاراسکوپی به تربیت دیگر نیروی مورد نیاز از متخصص جنین‌شناسی و پرستار تا اورولوژیست و مامای همراه بیمار و... نیز بپردازیم چرا که پرستاران و ماماهایی که در این حوزه فعالیت می کنند به مهارت‌های ویژه و تخصصی نیاز دارند.

وی به گستره خدمات آموزشی و تخصصی در این حوزه اشاره و بیان کرد: تلاش کردیم همپای فعالیت های پژوهشی در حوزه آموزش‌های تخصصی نیز فعالیت کنیم.

دکتر صادقی به فعالیت مرکز فوق‌تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر در مجموعه ابن‌سینا اشاره و تصریح کرد: خدمات ارائه شده در مجموعه پژوهشگاه ابن‌سینا از گستره بسیار بالایی برخوردار است.

رئیس پژوهشگاه ابن سینا تصریح کرد: بهره مندی پژوهشگاه ابن سینا از متخصصان، ارائه خدمات تشخیصی و درمانی ناباروری و سقط مکرر و وجود امکانات پاراکلینیکی بروز سبب شده که مرکز درمان ناباروری ابن سینا یکی پیشتازترین و ممتازترین مراکز درمان ناباروری در کشور باشد. این مرکز با ارائه خدمات تشخیصی، آزمایش‌های ژنتیک، رادیوگرافی، ارائه مشاوره‌های مرتبط با باروری، تغذیه، روانپزشکی، ژنتیک و سلامت جنسی و.. توفیقات بالایی در حوزه درمان ناباروری در کشور دارد.

 

لزوم تعبیه شناسنامه ژنتیک و حرکت به سمت درمان فردمحور

وی با اشاره به ضرورت رویکرد تخصصی‌تر به حوزه درمان ناباروری اظهار کرد: نازایی و ناباروری دلایل متعدد و مختلفی دارد و صرفا با چند دقیقه مکالمه پزشک با بیمار درمان نمی شود و از همین رو است که امروزه در دنیا با رویکردهای نوینی در حوزه درمان روبرو هستیم.

رییس پژوهشگاه ابن‌سینای جهاددانشگاهی، با اشاره به تفاوت‌های اساسی در ژنتیک، تغذیه و ویژگی‌های فردی بیماران و...گفت: با توجه به این تفاوت‌ها ، توجه به درمان های "فردمحور" از اهمیت مضاعفی برخوردار است و پژوهشگاه ابن سینا در همین راستا حرکت می کند.

وی با بیان اینکه دنیا به سمت درمان های فردمحور حرکت کرده اضافه کرد: در همین راستا باید به سمتی حرکت کنیم که برای هر فرد یک شناسنامه ژنتیک داشته باشیم.

وی به تلاش های جهاددانشگاهی استان سمنان برای بهره مندی این استان از خدمات تخصصی این پژوهشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از مزیت های نسبی استان سمنان نزدیکی به تهران است و از همین رو امکان ارائه خدمت در استان از سهولت بیشتری برخووردار است.

دکتر صادقی گفت: ما آمادگی داریم که چه در حوزه تاسیسات و چه در حوزه تامین نیروی انسانی متخصص و همچنین آموزش نیروهای استان کمک کنیم. همچنین در بحث تجهیزات درمان ناباروری نیز آمادگی داریم که علاوه بر مشاوره لازم برای تامین این تجهیزات در فرآیند تهیه تجهیزات نیز کمک کنیم.

 

خیز جهاددانشگاهی برای نجات بخشی شتر دوکوهانه

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور در حوزه تجهیزات تخصصی این است که گاه با صرف هزینه بالا تجهیزاتی خریداری می شود اما متاسفانه کارایی لازم را ندارند ادامه داد: پژوهشگاه ابن سینا آمادگی دارد که با ارائه مشاوره های لازم، زمینه خرید تجهیزات کارآمد و بروز را برای استان فراهم کند.

وی به خدمات این پژوهشگاه در حوزه های دامی پرداخت و گفت: تلاش در جهت اصلاح نژادهای دامی یکی از نیازهای اساسی امروز کشور است.

وی به تجربیات علمی این پژوهشگاه ملی اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمرکز ما بر روی دام سنگین و خصوصا شتر است که استان سمنان نیز به طور سنتی از توان و ظرفیت بالایی در این حوزه برخوردار است.

رییس پژوهشگاه ابن سینا به قرارداد بین این پژوهشگاه و سازمان جهانی فائو اشاره و تصریح کرد: این قرارداد یک میلیاردی با هدف حفظ شتر گونه دو کوهانه است که حیات و زیست این گونه محدود به ایران و یکی از جمهوری های استقلال یافته حوزه خزر است.

وی به تلاش های علمی و پژوهشی جهاددانشگاهی برای نجات بخشی شتر دوکوهانه اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر جمعیت زیادی از این گونه در کشور وجود ندارد و در بین برخی دامداران ایرانی نگاه زینتی به این گونه ارزشمند دارند.

دکتر صادقی با بیان اینکه شترداری از مزیت های نسبی استان سمنان است اظهار کرد: متاسفانه شترداری در کشور ما سنتی است و صرفه اقتصادی چندانی ندارد.

وی بر لزوم رویکرد اصلاح نژادی به این گونه در کشور تاکید و تصریح کرد: در حال حاضر ما با اصلاح نژاد این گونه و واردات چند گونه شتر به این حوزه ورود و گام های خوبی هم در بحث گونه های گوشتی و هم گونه های شیری و دو منظوره برداشتیم.

دکتر صادقی با بیان اینکه شتر یک گونه بومی آفریقا است ادامه داد: متاسفانه کلا در دنیا کمتر در خصوص این گونه ارزشمند کار جدی صورت گرفته است.

وی از واردات گاومیش اصلاح شده از ایتالیا از سوی جهاددانشگاهی خبر داد و افزود: همچنین در زمینه گونه اسب نیز تلاش های خوبی در پژوهشگاه ابن سینا انجام شده است.

رئیس پژوهشگاه ابن سینا خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی از دانش فنی لازم در حوزه دام های سنگین برخوردار است و آمادگی داریم که از طریق جهاددانشگاهی استان این دانش فنی را به استان منتقل کنیم.

 

ضرورت بهره مندی استان از دانش فنی جهاددانشگاهی در حوزه درمان ناباروری و اصلاح نژاد دامی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان بر ضرورت بهره گیری از دانش فنی جهاددانشگاهی در حوزه درمان ناباروری انسانی و در حوزه اصلاح نژاد دامی در استان سمنان تأکید کرد و گفت: انشاءالله با انتقال این دانش فنی، استان از این خدمات تخصصی بهره مند شود.

محمدرضا صادقی در دیدار با رئیس پژوهشگاه ابن سینا، رئیس جهاددانشگاهی استان و جمعی از مدیران جهاددانشگاهی با اشاره به موفقیت های جهاددانشگاهی در استان سمنان گفت: ما هر جا به جهاددانشگاهی اعتماد کردیم، نتیجه مثبتی گرفتیم.

وی با اشاره به مصوبه طرح ملی قطب دامپروری مهدیشهر در سفر رئیس جمهور اظهار کرد: ارتباط معاونت اقتصادی با مجموعه موفق جهاددانشگاهی استان با اجرای طرح مطالعه طرح ملی قطب دامپروری مهدیشهر شروع شد و خوشبختانه یک طرح جامع برای این پروژه ملی تهیه و تدوین و به موقع ارائه شد.

معاون اقتصادی استانداری سمنان از گوسفند نژاد سنگسری به عنوان یکی از سرمایه های این استان در حوزه دامپروری نام برد و تصریح کرد: این نژاد که طی سال های متمادی با اقلیم و بوم منطقه سازگاری بسیاری یافته جزء هویت منطقه محسوب و از همین منظر حفاظت از آن از اهمیت بسزایی برخوردار است.

صادقی با اشاره به لزوم توجه به جوان سازی جمعیت در استان از آمادگی استان سمنان برای کمک به راه اندازی مرکز درمان ناباروری در استان خبر داد.

وی افزود: با وجود توفیقات متعدد استان در بخش های مختلف که آمار رسمی گویای آن است، متاسفانه این استان در زمینه ازدواج و فرزندآوری عملکرد چندان خوبی نداشته است.

وی از سمنان به عنوان یکی از ۶ استان فعال کشور در حوزه اقتصاد دانش بنیان نام برد و گفت: مجموعه معتبر پژوهشگاه ابن سینا و جهاددانشگاهی که هم مورد اعتماد نظام هستند و هم از اعتبار ملی و منطقه ای بالایی برخوردارند می توانند در این حوزه به استان کمک کنند.

 

انعقاد دو تفاهم نامه همکاری مشترک بین جهاددانشگاهی سمنان و پژوهشگاه ابن سینا جهاددانشگاهی

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان از انعقاد دو تفاهم نامه همکاری مشترک بین این نهاد با پژوهشگاه ابن سینا جهاددانشگاهی کشور خبر داد.

علی منصفی راد افزود: در سفر امروز رئیس پژوهشگاه ابن سینا جهاددانشگاهی کشور و در حاشیه دیدار رئیس پژوهشگاه ابن سینا و معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان، دو تفاهم نامه همکاری مشترک بین پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی ابن سینا جهاددانشگاهی و جهاددانشگاهی استان سمنان امضا شد.

وی افزود: در این راستا یک تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه همکاری برای راه اندازی و تجهیز مرکز خدمات تخصصی درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان سمنان با پژوهشگاه ابن سینا امضا شد.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان ادامه داد: همچنین با توجه به راه اندازی مرکز خدمات تخصصی به نژادی دام سبک جهاددانشگاهی استان سمنان و به جهت انتقال دانش بومی، یک تفاهم نامه همکاری در زمینه اصلاح نژاد دام سنگین از طریق فناوری های نوین تولید مثلی نیز در سفر امروز امضا و تبادل شد.

گفتنی است، رئیس پژوهشگاه ابن سینا جهاددانشگاهی کشور به همراه مشاور رئیس پژوهشگاه، و رئیس مرکز بایوفارم پژوهشگاه در حوزه دام سنگین پژوهشگاه ابن سینا به جهت بررسی زیرساخت های لازم و زمینه های همکاری با جهاددانشگاهی استان سمنان به سمنان سفر کردند.

دیدار با استاندار سمنان، نشست با معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان، نشست با رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان، بازدید از مرکز خدمات تخصصی به نژادی دام سبک جهاددانشگاهی استان سمنان و... از مهمترین برنامه های سفر یک روزه رئیس پژوهشگاه ابن سینا به سمنان بود.