فعالیت ۴۵ نمایندگی بانک خون بند ناف رویان در کشور

۰۷ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۶ کد : ۵۷۵۶۹ پژوهشی
در گردهمایی کارشناسان فنی خون بند ناف غرب کشور که به همت جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد، مطرح شد: در حال حاضر در ۴۵ نمایندگی در سراسر کشور مشغول ارایه خدمت به مردم بوده و تا کنون حدود ۱۸۰ هزار نمونه خون بند ناف را ذخیره شده است.
فعالیت ۴۵ نمایندگی بانک خون بند ناف رویان در کشور

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، هادی جوشقانی مسئول امور نمایندگی های بانک خون بند ناف رویان  پنجشنبه 4 خرداد در این گردهمایی اظهار کرد: بانک خون بندناف رویان جهاددانشگاهی با همت زنده یاد کاظمی آشتیانی و با هدف ذخیره سلامت در سال ۱۳۸۴ تاسیس شده و در حال حاضر در ۴۵ نمایندگی در سراسر کشور مشغول ارایه خدمت به مردم بوده و تا کنون حدود ۱۸۰ هزار نمونه خون بند ناف را ذخیره کرده است.

وی میزان نمونه های ذخیره خون بندناف در سطح استان کردستان را ۲۷۰۰ نمونه اعلام کرد و افزود: با توجه به فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مطلوبی که در استان صورت می گیرد، امید است که بتوانیم دفاتر نمایندگی را در سطح شهرستان های کردستان نیز راه اندازی کنیم.

مسئول امور نمایندگی های بانک خون بند ناف رویان، عنوان کرد: خون بند ناف تا قبل از تاسیس رویان، به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می شد، اما با علم دانش فنی، این امر به ذخیره سلامت تبدیل شده و اکنون نیز محصولات زایمانی جدیدی به محصولات ما اضافه شده است.

 

ذخیره ۲۰۰ هزار خون بند ناف در ایران

دکتر نوری، مسئول واحد تحقیقات شرکت فن آوری بن یاخته های رویان در ادامه این جلسه با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی و آگاهی مردم در راستای ذخیره خون بند ناف اظهار کرد: شرکت فن آوری بن یاخته های رویان به طور مستمر در سطوح برتر تحقیقات، جهت تولید دانش فنی بومی و افزایش کاربرد منابع سلولی مشتق از بافتهای زایمانی، حضور چشمگیری در عرصه های ملی و بین المللی داشته است.

وی افزود: سرمایه گذاری بر دانش و یافته های علمی اگر چه زمان بر  است اما م یتواند داشته های بسیار مطلوبی داشته باشد، مه مهمترین آن آلام بخشین به درد و رنج مردم  کشور است.

مسئول واحد تحقیقات شرکت فن آوری بن یاخته های رویان، اعلام کرد: تا کنون  بیش از ۸ میلیون واحد نمونه خون بند ناف در بانک های خون بند ناف خانوادگی و بانک های عمومی خون سراسر جهان، ذخیره شده است.

به گفته وی، تا کنون بیش از ۵۰ هزار پیوند خون بند ناف برای درمان بیش از ۸۰ بیماری بد خیم و غیربدخیم در سراسر جهان، با اثربخشی نزدیک به ۷۵ درصدی انجام شده است.

نوری، عنوان کرد:  شرکت فناوری بن یاخته های رویان نیز با نزدیک به ۲۰۰ هزار نمونه خون بندناف در ایران، در واحد تحقیق و توسعه خود، در حال انجام کارآزمایی های بالینی مرتبط با بیماری های فلج مغزی، اوتیسم و ارتروز است.

وی عنوان کرد: در تحقیقات اخیر، منابع زایمانی توجه زیادی را به خود جلب کرده چرا که یک منبع سالم است و این نشان می دهد که طی سال های آینده ذخیره خون بند ناف می تواند نقش های موثرتری را در سلامتی داشته باشد، که خوشبختانه در این حوزه رویان اولین و بزرگترین منبع ذخیره خون بند ناف در خاورمیانه است و تا کنون ۱۸۰ هزار ذخیره نمونه خون داشته است.

 

ذخیره ۲۶۰۰ نمونه خون بند ناف در کردستان

رییس جهاددانشگاهی استان کردستان گفت: مرکز ذخیره سازی خون بند ناف نمایندگی استان، در سال ۱۳۸۸ تاسیس شده و تا کنون توانسته بیش از ۲۶۰۰ نمونه خون بند ناف را جمع آوری کند.

 اکبر اسدی نیز در ابتدای این گردهمایی ضمن خیر مقدم به مهمان، اظهار کرد: جهاددانشگاهی همواره سعی کرده که علم را به فنآوری تبدیل کند و آن را در قالب مراکز تخصصی به صورت کاربردی درآورده و در اختیار آحاد جامعه قرار دهد.

وی، فعالیت های دانش بنیان را سرلوحه امور جهاددانشگاهی ذکر کرد و افزود: اگر این فعالیت ها در حوزه های مختلف در کشور بسط یابد، گره های مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد، چرا که فعالیت های دانش بنیان موجب ایجاد اشتغال دانش بنیان می شود و این نوع اشتغال چون با علم و معرفت همراه است، راندمان را که نیاز اصلی کشور در حوزه های مختلف است افزایش می دهد.

 رییس جهاددانشگاهی استان کردستان، در رابطه با فعالیت های نمایندگی بانک خون بندناف در استان کردستان، بیان کرد: این مرکز در سال ۱۳۸۸ تاسیس شده و تا کنون توانسته بیش از ۲۶۰۰ نمونه خون بند ناف را جمع آوری کند.

وی ادامه داد: با توجه به برنامه ریزی های خوبی که تا کنون در جهاددانشگاهی استان صورت گرفته است، نمایندگی بانک خون کردستان در سال ۱۴۰۱ توانسته است رتبه نخست کشوری را در حوزه ذخیره خون بند ناف به خود اختصاص دهد.

اسدی، افزایش میانگین ماهانه نمونه های ذخیره خون بند ناف در استان را نیازمند افزایش تبلیغات میدانی برای ارائه خدمات بهتر به مردم ذکر کرد و یادآور شد: امید است بتوانیم با تلاش و برنامه ریز های درست، فرهنگ ذخیره سازی سلامت را در سطح استان کردستان افزایش دهیم.