به همت محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران؛

۹۸ رده سلولی و نمونه بافتی به کلکسیون های بانک سلول‌های انسانی و جانوری افزوده شد

بانک سلول های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران موفق به تولید، ثبت، نگهداری، کنترل کیفی و ذخیره سازی ۹۸ رده سلولی و نمونه بافتی جدید شد.
۱۴ آذر ۱۴۰۰ | ۱۵:۲۶ کد : ۳۸۶۷۱ پژوهشی
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی خایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی، بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران موفق به تولید، ثبت، نگهداری، کنترل کیفی و ذخیره سازی ۹۸ رده سلولی و نمونه بافتی جدید شده است. اطلاعات شناسنامه ای نمونه های فوق از شماره IBRC C۱۱۳۳۹ تا شماره IBRC C۱۱۴۳۷ در فهرست رده های سلولی بانک درج شده و این نمونه ها به محققان، اساتید و دانشجویان متقاضی ارایه می شوند.
۹۸ رده سلولی و نمونه بافتی به کلکسیون های بانک سلول‌های انسانی و جانوری افزوده شد

دکتر عبدالرضا دانشور آملی در خصوص این خبر گفت: نمونه های جدید فوق شامل رده های سلولی بنیادی، استاندارد تحقیقاتی، دستکاری ژنتیکی و نامیرا شده، GFP مثبت، رده سلولی از جوجه و بلدرچین و ... هستند. همچنین نمونه های بافتی شامل بافت بیضه از حیوانات آزمایشگاهی (موش و رت)، گاو، گوسفند و افراد مرگ مغزی شده، نیز جمع آوری و در فهرست نمونه های قابل ارایه بانک سلولی قرار گرفته است.

دانشور بیان کرد: با توجه به فقدان نمونه بافت های جنسی در بانک سلولی و اهمیت این نوع نمونه ها در تحقیقات زیستی حوزه های بیولوژی، تکوین جنین، ناباروری، سم شناسی، داروسازی و تقاضای محققان کشور، این مجموعه با هدف ارایه مجموعه سلولی به صورت کشت نیافته از بافت بیضه انسان و پستانداران جمع آوری شده است.

مدیر بانک سلولی در ادامه گفت: در حال حاضر بانک سلول های انسانی و جانوری توانسته است با گذشت یک دهه از فعالیت خویش، با تلاش و پشتکار جهادی نیروهای متخصص، بیش از 1400 رده سلولی انسانی، جانوری، بنیادی مزانشیمی، تحقیقاتی و لنفوبلاستوئیدی و رده های مورد استفاده در تولیدات زیست فناوری را به محققان و مراکز پژوهشی عرضه کند.

وی افزود: همچنین این بانک، مجموعه ای از توانمندی های نرم افزاری و سخت افزاری در حوزه علوم سلولی و زیست فناوری، کنترل کیفی، تعیین هویت و خدمات تخصصی جانوری را برای تامین نیاز مراکز علمی، دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور، فراهم کرده و توانسته بستری برای ارتباط و تعامل علمی با مراکز و بانک‌های مرتبط و معتبر بین‌المللی ایجاد کند.

گفتنی است، این بانک پرچمدار ارایه خدمات پیشرفته از جمله کنترل کیفی و تایید هویت رده های سلولی بنیادی انسانی و جانوری، بررسی آپوپتوز به کمک سنجش AA-7 و AnV-FITC، بررسی آلودگی نمونه های کشت سلولی، دستکاری ژنتیکی سلولها، تشخیص گونه های جانوری و تایید عدم اختلاط رده های سلولی به روش Multiplex PCR، بررسی اثر ژنوتوکسیسیتی با آزمون MTT، خدمات Real time و وسترن بلات و ده‌ها خدمت تخصصی و فوق تخصصی دیگر است.