عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی مطرح کرد:
بهار نارنج منبع مواد مغذی و معدنی ضروری بدن
بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنیهای فصلی و عرقی جات و … کاربرد بسیار دارد. شکوفه درخت نارنج در فصل بهار درخت را زینت داده و در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج میدهد.
وی با اشاره به اینکه در روزهای گرم تابستان که دمای هوا بالا میرود و میزان تعریق بدن زیاد میشود، خلقوخوی بسیاری از آدمها تحت تاثیر قرار میگیرد و تند میشود، برای پیشگیری از این حالت توصیه میکنیم هر روز عصر نصف لیوان عرق بهار نارنج را با نصف لیوان آب و ۲ قطعه یخ مخلوط کنید و آن را با یک قاشق سکنجبین شیرین کرده و میل کنید.
دکتر توکلی عنوان کرد: افزودن بهار نارنج در چای موجب کمک به هضم غذا گشته و ناراحتیهای معده را کاهش میدهد. همچنین بهار نارنج دارای آنتیاکسیدانهای بسیاری است که از بدن در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت کرده و در نتیجه موجب کاهش خطر ابتلا فرد به بیماریهای جدی و مزمن میشود.
وی دیگر خواص این گیاه را خاصیت ضد سرطانی، ضد آلرژی، مدر، ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن دانست و گفت بهار نارنج در کاهش شدت علائم یائسگی بسیار موثر است و موجب تنظیم سطح فشار خون از طریق افزایش گردش خون در رگها میشود.
سرپرست مرکز آنالیز و فرآوری گیاهان دارویی اظهار کرد: آب بهار نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست میگردد و بخور بهار نارنج، پوست چهره را باز میکند. همچنین برای رفع سرگیجه و بهبود سرماخوردگی، بوییدن بهارنارنج و دم کرده آن برای رفع سکسکه به کار میرود.
وی خاطرنشان کرد: استفاده زیاد از عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب میشود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند. همچنین بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی بایستی با احتیاط مصرف شود. زیاده روی در خوردن عرق بهار نارنج و زیاد بوئیدن بهار نارنج سبب بیخوابی میشود، از این خاصیت میتوان در مواقع نیاز به نخوابیدن استفاده کرد.
عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی تصریح کرد: برای جلوگیری از آسیب دیدن لباسها توسط حشرات، بهجای استفاده از نفتالین که بد بوست میتوان از پوست و شکوفههای خشک نارنج استفادهکرد. اثر بهار نارنج در ظرف مسی تا هفت سال و در ظرف شیشهای تا یک سال باقی میماند.