با سفر رییس جهاددانشگاهی به استان بوشهر؛

ساخت مجتمع آبزیان دریایی جهاددانشگاهی بوشهر کلید خورد/ تولید سالانه ۵ میلیون قطعه بچه‌ماهی

با سفر رییس جهاددانشگاهی به استان بوشهر ساخت مجتمع آبزیان دریایی جهاددانشگاهی این استان باهدف تولید و تکثیر سالانه ۵ میلیون قطعه بچه‌ماهی کلید خورد.
۰۵ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۷:۱۳ کد : ۲۲۱۷۶ پژوهشی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، صبح روز (۴ شهریورماه) با سفر دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاددانشگاهی در سومین روز هفته دولت به استان بوشهر و با حضور استاندار و نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی و دبیر اول کمیسیون برنامه‌وبودجه و محاسبات، معاون اقتصادی استاندار، امام‌جمعه دلوار و فرماندار تنگستان، مراسم کلنگ زنی ساخت مجتمع آبزیان دریایی جهاددانشگاهی این استان با طرح کسب دانش فنی تولید و تکثیر سالانه ۵ میلیون قطعه بچه‌ماهی سی‌باس در شهرک زیست فناورانه دلوار برگزار شد.
ساخت مجتمع آبزیان دریایی جهاددانشگاهی بوشهر کلید خورد/ تولید سالانه ۵ میلیون قطعه بچه‌ماهی

با توجه به ظرفیت بالای پرورش آبزیان در آب‌های استان بوشهر، بسترسازی جهت تولید و تکثیر بچه‌ماهی سی‌باس در جهاددانشگاهی بوشهر در فاز اول پروژه بااعتبار 8 میلیارد تومان فراهم‌شده که این پروژه مهم استان بوشهر را به قطب تولید و تکثیر بچه‌ماهی تبدیل می‌کند.

ساخت مجتمع آبزیان دریایی جهاددانشگاهی بوشهر در طرح کسب دانش فنی تولید و تکثیر سالانه ۵ میلیون قطعه بچه‌ماهی سی‌باس به‌عنوان یکی از ۳۱ طرح فناورانه ملی جهاددانشگاهی در سال ۹۸، کشور را از واردات بچه ماهی که در حال حاضر از کشورهای هند، استرالیا و تایلند برای پرورش در قفس انجام می‌شود، بی‌نیاز خواهد کرد.

فاز اول این پروژه در زمینی به مساحت 13 هزار مترمربع بااعتبار 8 میلیارد تومان کلنگ زنی شد و در این مجتمع برای توسعه فناوری در کنار تولید و تکثیر بچه ماهی، تولید غذای زنده آبزیان همچون تولید آرتمیا، روتیفر و جلبک نیز - برنامه‌های تدوینی استان در عرصه دریا -اتفاق خواهد افتاد.

همچنین برای فاز دوم پروژه جهاددانشگاهی بوشهر درخواست 5 هکتار زمین از مسئولان استانی دارد تا با گسترش بحث زیست فناورانه با توجه ظرفیت استان زنجیره تولید و پرورش ماهی در قفس را تکمیل کند.

شایان ذکر است افتتاح مرکز پایلوت طرح کسب دانش فنی تولید بچه‌ماهی بااعتبار یک میلیارد و پانصد میلیون تومان نیز پیوست این طرح است که در ادامه سفر رییس جهاددانشگاهی افتتاح خواهد شد.

در حال حاضر کلیه بچه‌ماهی موردنیاز کشور از خارج تأمین می‌شود که در برنامه ششم توسعه تولید ۲۰۰ هزار تن آبزی در بحث پرورش ماهی در قفس برنامه‌ریزی‌شده است که با تحقق این مهم کشور از واردات بچه‌ماهی بی‌نیاز خواهد شد.
 

ایجاد زنجیره تولید فناوری‌های پرورش ماهی در قفس از اهداف جهاددانشگاهی است

دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی در حاشیه‌ی این مراسم، گفت: بر اساس مأموریت جهاددانشگاهی در حوزه فناورانه، ایجاد زنجیره‌های تولید فناوری‌های پرورش ماهی در قفس را یکی از اهداف فناورانه جهاددانشگاهی قرار داده‌ایم.

وی عنوان کرد: یکی از مسائل مهم در کشور و همچنین یکی از زمینه‌های خوب برای صادرات، موضوع تأمین امنیت غذایی برای مردم است؛ در این حوزه یکی از موضوعات مهم تأمین گوشت سفید موردنیاز مردم است که از طریق پرورش ماهی تأمین می‌شود.

دکتر طیبی با بیان اینکه کسب دانش فنی تور، قفس، تولید بچه ماهی و غذا و داروی بچه ماهی بسیار مهم است افزود: به‌طور طبیعی این پروژه باید دریکی از استان‌های جنوبی اجرا می‌شد که باهمت و پیگیری دکتر احمدی زاده، رئیس جهاددانشگاهی بوشهر، ما این استان را برای اجرای پروژه انتخاب کردیم و خوشبختانه یک تیم فناورانه و علمی بومی خوب در بوشهر مشغول به کار شدند و ما نیز حمایت لازم را به لحاظ منابع مالی انجام می‌دهیم و همچنین جهاددانشگاهی به‌عنوان مشاور در این حوزه کمک خواهد کرد.

رییس جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: بوشهر به‌عنوان پایلوت طرح تولید و تکثیر بچه ماهی سی باس، انتخاب‌شده و کار را شروع کرده‌اند که امروز عملیات کلنگ زنی مجموعه اصلی انجام می‌شود. هدف این کار نه‌تنها رفع نیازهای استان بلکه در قدم‌های بعدی رفع نیازهای ملی و حتی صادرات به منطقه و کشورهای دیگر است.

وی اظهار کرد: پروژه دیگر در حوزه پزشکی و ایجاد مجموعه درمانی است که امروز با افتتاح آزمایشگاه کووید ۱۹ شروع می‌شود و به‌تدریج توسعه پیدا می‌کند. ما در این حوزه‌ها نیاز به حمایت استاندار و مدیریت استان بوشهر داریم.

دکتر طیبی یادآور شد: در موضوع توسعه حوزه آموزش، خوشبختانه باهمت جهاددانشگاهی بوشهر ساختمان مناسبی برای دانشگاه علمی کاربردی واگذارشده و بازسازی خوبی انجام‌شده است که در روز جاری افتتاح خواهد شد.

رییس جهاددانشگاهی گفت: در ادامه برنامه‌های امروز یک نشست علمی با عزیزانی که پروژه تولید و تکثیر بچه ماهی را در دست دارند خواهیم داشت و همچنین نشست با استاندار و نماینده ولی‌فقیه داریم که ضمن گزارش فعالیت‌ها از آن‌ها درخواست کمک برای حمایت از برنامه‌های توسعه‌ای جهاددانشگاهی در استان بوشهر خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: خیلی امیدوارم با مجموعه نیروی جوان و فعال و خوبی که جهاددانشگاهی استان بوشهر دارد بتوانیم کارهای خوبی انجام دهیم؛ زمینه‌های جدیدی مثل گیاهان دارویی و رفع آلودگی‌های نفتی در دریا برنامه‌هایی است که ما می‌توانیم در این استان انجام دهیم.
 

باید از ظرفیت بزرگ دریا در استان بوشهر استفاده کنیم
 
عبدالکریم گراوند استاندار بوشهر نیز در حاشیه‌ی این مراسم بیان کرد: اگر بهترین تکنولوژی‌های دنیا را هم داشته باشیم احساس غرور ندارد بلکه زمانی احساس غرور خواهیم کرد که ایرانی باشد و خوشبختانه امروز جهاددانشگاهی در این حوزه پرچم‌دار است.

وی اظهار کرد: ما کشوری هستیم که می‌خواهیم خودمان باشیم، خودکفا و مستقل و راه رسیدن به شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی از همین عرصه می‌گذرد.

این مسوول با تأکید بر اینکه درزمینهٔ دریا از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنیم، گفت: ضرورت دارد که درزمینهٔ دریا از تمام ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

مقام عالی دولت در استان بوشهر تأکید کرد: باید از ظرفیت بزرگ دریا که در اختیار ما است، استفاده کنیم. فشارها و سختی‌ها زیاد است و قبول داریم اما اگر فشار و تحریم‌های دشمن نبود چه‌بسا امروز به این خودکفایی نرسیده بودیم. همین سختی‌ها باعث شده دشمن در برابر دانش و توانمندی ما سر تعظیم فرود بیاورد.

گراوند تصریح کرد: باید نیازهای خود را از مسیر داشته‌ها و دانش و توانمندی نیروهای داخلی تأمین نماییم.

وی تاکید کرد: در بدترین شرایط کشور چرخ توسعه کشور متوقف نشده است و امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم که دست در دست هم توسعه کشور را رقم بزنیم. تمام تلاش من این بوده است که استان آرامش خود را داشته باشد و توسعه استان در آرامش رقم بخورد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی بوشهر، استاندار تصریح کرد: امروز آنچه نظام و رهبری از ما خواسته ، محقق شده و در سایه اتحاد و همدلی و همفکری توانسته‌ایم و امیدواریم هر چه زودتر این بیماری از جامعه بشری رخت بربندد.