امضای تفاهم نامه همکاری بین جهاددانشگاهی و سازمان بازرسی کل کشور/همکاری دو مجموعه با رویکرد علمى و پژوهشى
به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، تفاهم نامه همکاری میان سازمان بازرسی کل کشور و جهاددانشگاهی با حضور احمد رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی و دکتر حسن مسلمی نایینی رییس جهاددانشگاهی در راستای توسعه فعالیتهای پژوهشی و استفاده مطلوب از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی منعقد شد.
حوزه پزشکی جهاددانشگاهی منحصر به فرد است
رییس جهاددانشگاهی در این مراسم با اشاره به تاریخچه تشکیل جهاددانشگاهی اظهار کرد: تا کنون مجموعه ای مانند جهاددانشگاهی با این تنوع کاری در حوزه های مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تجاری سازی نداشته ایم.
وی با تاکید بر این که کارهایی که در جهاددانشگاهی انجام می شود فراتر از کارهایی است که در دانشگاه صورت می گیرد، ادامه داد: به ویژه در حوزه پزشکی جهاددانشگاهی منحصر به فرد است که نمونه آن پژوهشگاه رویان است.
دکتر مسلمی نائینی با اشاره به این که در حوزه های علوم انسانی کارهای خوبی انجام شده است، به تشریح ظرفیتهای این مرکز در زمینه شناسایی تعارض منافع پرداخت.
دکتر حسن مسلمی نایینی با تاکید بر این که سازمان بازرسی کل کشور نباید مچگیر باشد، افزود: این سازمان باید حامی و حمایت کننده از مدیران توانمند باشد.
کمک جهاددانشگاهی به سازمان بازرسی با رویکرد علمى و پژوهشى
در ادامه قائممقام سازمان بازرسی کل کشور در جریان انعقاد این تفاهمنامه لازمه توسعه در تمامی حوزهها با رویکرد ارتقا و پیشرفت را انجام پژوهش و تحقیق دانست و گفت: باید مراکز اجرایی و خدماتی نسبت به این موضوع، رویکرد آسیب شناسانه داشته و به منظور تدوین راهبردها، اهداف، برنامهها و اسناد بالادستى و چشماندازهاى توسعه از تحقیقات پژوهشى مراکز معتبر بهره ببرند.
احمد رحمانیان موتور محرک پیشرفت و توسعه در همه زمینهها را پشتوانه علمی و پژوهشی دانست و افزود: به طور حتم تحقق توفیقات در تمامی ابعاد بدون پشتوانه علمی و پژوهشی ممکن نیست و اگر هم توفیقى بدون انجام تحقیق و پژوهش حاصل شود نتایج آن پایدار نیست که این امر نشان دهنده ارزش پژوهش است.
وی با اشاره به اینکه سازمان بازرسی کل کشور به عنوان عالیترین مرجع نظارتی نیازمند استفاده مطلوب از تحقیق و پژوهش در انجام وظایف محوله خود و صحت سلامت دستگاههاست، تاکید کرد: در دوره تحول و تعالی یکی از اولویتهای اساسی، تغییر رویکردها و نگاه علمی به موضوعات است که در این راستا سازمان بازرسی کل کشور به دنبال این است به منظور اجراى مطلوب وظایف خود، از دیدگاهها و نقطه نظرات به صورت جامع و کامل استفاده کند.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور یکی از مسائل و موضوعات مورد دغدغه مردم را سوءجریان در برخی از دستگاهها عنوان کرد و از جهاددانشگاهی خواست به سازمان بازرسی با رویکرد علمى و پژوهشى در این حوزه کمک کند.
وی با تاکید بر این که بسیاری از تصمیمات مهم و تاثیرگذار نیازمند پشتوانه تحقیقاتی و پژوهشی است، اظهار کرد: متاسفانه در برخی مواقع تصمیماتی گرفته میشود که زیان آن بسیار است و نشان میدهند که این تصمیم از پشتوانه تحقیقاتی و علمی جامع و کاملی برخوردار نبوده است.
رحمانیان با انتقاد از عدم شناخت برخی از مدیران نسبت به آسیبها و مشکلات بیان کرد: یکی از چالشهای امروزی برخى از مدیران عدم شناخت دقیق و نداشتن تحلیل واقع بینانه نسبت به وقایع درون یا برون سازمانى است و بعضا هم اگر شناختى داشته باشند راهکارهاى رفع آن را نمىدانند.
وی یکی از وظایف اصلی دانشگاهها را پل ارتباطی با واحدهای تولیدی، صنعتی و اداری و خدماتی دانست و اظهار کرد: اگر این ارتباط به طور کامل برقرار بشود و به تحقیقات و پژوهشها بها داده شود نه اینکه در گوشه کتابخانهها خاک بخورد، بسیاری از مشکلات و چالشهای موجود مرتفع خواهد شد.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور به انعقاد تفاهمنامه بین جهاددانشگاهی و این سازمان اشاره کرد و گفت: سازمان بازرسی کل کشور از جایگاه نظارتی با یک مرکز علمی و پژوهشی تفاهم نامهای را منعقد کرد و بر این باوریم که این اقدام با نگاه کاربردی میتواند در تصمیمگیریها و تصمیم سازیها مثمرثمر باشد.
رحمانیان افزود: اولویتهای پژوهشی- تحقیقاتی باید برگرفته از اولویتهایی باشد که بازرسان شناسایی که یکی از آنها شناسایی موقعیتهای تعارض منافع است که زیانهای بسیاری وارد کرده است.
وی طراحى مدل شاخص ادراک فساد و سنجش آن را یکی دیگر از مطالبات سازمان بازرسی از جهاددانشگاهی دانست و از مسئولان این مرکز علمی خواست که با برگزاری نشستهای تخصصی و علمی با این سازمان همکاری کنند.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور از راه اندازی هرچه سریعتر کارگروهها در قالب این تفاهمنامه خبر داد و گفت: سازمان به دنبال این است که در مسیر نظارت عالمانهتر ورود و از ظرفیت تمامی بخشها برای نظارت بهتر استفاده کند و بر این باور است که مراکز علمی و دانشگاهی میتوانند کمک کنند تا بازرسیها عالمانه و علمیتر باشد.
در جریان این جلسه باقریان رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور نیز گفت: در دوره تحول و تعالی و مدیریت سازمان بازرسی کل کشور رویکرد سازمان حل مسائل کلان و توجه به گلوگاههای فساد است.
محمد باقریان با اشاره به توجه ویژه سازمان بازرسی به مساله شفافیت در امور یکی از اهداف انعقاد تفاهم نامه با دانشگاهها را استفاده مطلوب از ظرفیتهای علمی موجود در راستای ماموریتهای محوله عنوان کرد.
تفاهم نامه
بهمنظور ایجاد زمینه همگرایی و همکاریهای دو طرف در راستای رفع نیازهای علمی کشور از طریق گسترش ارتباط همکاری، هم فکری، شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای علمی پژوهشی آموزشی و اجرایی دو طرف و بهره گیری از آنها بین سازمان بازرسی کل کشور بین دکتر احمد رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی منعقد شد.
گسترش زمینههای همکاری علمی و پژوهشی، توسعه و ارتقای فناوری و نوآوری و ایجاد هم افزایی با بهره گیری از امکانات دو طرف اعم از
ظرفیتهای علمی، تبادل تجربیات، منابع انسانی و پشتیبانیها موضوع این همکاری است.
از تعهدات سازمان بازرسی کل کشور در این تفاهمنامه میتوان ارائه طرحهای پژوهشی اولویتدار سازمان برای انجام تحقیقات علمی به جهاددانشگاهی از جمله: «نیازسنجی پژوهشی سازمان، شناسایی نظام مسائل کشور، طراحی مدل و متدولوژی شاخص ادراک فساد و سنجش آن، شناسایی موقعیتهای تعارض منافع در دستگاههای اجرایی کشور»، «ایجاد زمینه حضور مؤثر کارشناسان جهاددانشگاهی در کارگروهها و کمیتههای تخصصی سازمان بر حسب نیاز» و «مشارکت و عضویت کارشناسان این نهاد در اتاقهای فکر سازمان بهمنظور طراحی و اجرای برنامههای علمی و تحولی نظام نظارت و بازرسی» را نام برد.
از تعهدات جهاددانشگاهی نیز میتوان به اولویت دادن به اجرای طرحهای پژوهشی سازمان برای انجام تحقیقات علمی از جمله: «نیازسنجی پژوهشی سازمان، شناسایی نظام مسائل کشور، طراحی مدل و متدولوژی شاخص ادراک فساد و سنجش آن، شناسایی موقعیتهای تعارض منافع در دستگاههای اجرایی کشور»، «همکاری در برگزاری همایشها و نشستهای علمی - تخصصی مشترک، کرسیهای نظریهپردازی و آزاداندیشی، بازدیدهای علمی، جشنوارهها و نمایشگاههای علمی در مسائل مهم کشور از جمله توسعه اجتماعی استانها، بحران آب، بحران اشتغال دانشآموختگان و همچنین نتایج حاصل از پیمایشهای صورت گرفته توسط جهاد»، همکاری مشترک در تألیف تدوین و ترجمه منابع، متون، کتب علمی و طرحهای تحقیقاتی و انتشار آثار مربوطه»، «ارائه طرحها و گزارشهای سازمان در پایگاه اطلاعات علمی جهاد (SID)، نمایهسازی اطلاعات و گزارشها، استخراج گزارشهای علمسنجی»، «ارائه گزارش طرحهای خاتمه یافته گروههای پژوهشی جهاد به سازمان که با موضوعات و حوزه مأموریتهای سازمان بازرسی کل کشور مرتبط میباشند» و «برگزاری دورههای کوتاهمدت و تخصصی و کارگاههای آموزشی براساس اعلام نیاز سازمان» اشاره کرد.
در این مراسم مقرر شد کمیتهای مرکب از دو نفر به نمایندگی سازمان و دو نفر به نمایندگی از سوی جهاد تشکیل و مفاد این تفاهمنامه و فرایند اجرایی آن را پیگیری شود.