افزایش استقبال ۵۲ درصدی والدین ایلامی از ذخیرهسازی خون بندناف نوزادان در ایلام
مدیر مرکز بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی ایلام از افزایش استقبال ۵۲ درصدی والدین ایلامی از ذخیرهسازی خون بندناف نوزادان خبر داد.
وی با بیان این که این رویکرد مردمی نشان دهنده اعتماد مردم به خانواده بزرگ رویان جهاددانشگاهی و اهمیت پس انداز سلامتی با وجود مشکلات و مسائل مالی موجود در جامعه، است، تصریح کرد: سلول های بنیادی جفت، سلول هایی نامیرا و با قدرت تکثیر فراوانی هستند، از همین رو محققان به این نتیجه رسیدند که از این منبع برای فراهم کردن درمان بیماری های صعب العلاج با سلول های بنیادی استفاده کنند.
مدیر مرکز بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی ایلام تصریح کرد: این سلول ها قابلیت درمان دهها بیماری را دارند و در حال حاضر بیشتر در زمینه درمان بیماریهای خونی، نظیر انواع سرطانهای خون، کمخونیهای مادرزادی، تالاسمی، اوتیسم، فلج مغزی و بیماری های نقص سیستم ایمنی و چند بیماری دیگر به کار گرفته میشوند.
بلوچی تصریح کرد: خون بندناف برای درمان بیماری های خونی فقط یکبار و در بیماری های عصبی از قبیل اوتیسم،فلج مغزی و بیماریهای سیستم ایمنی با توجه به وزن و سن گیرنده و یکسری آیتم های دیگر تا ۲ بار هم قابل استفاده است.
مدیر دفتر نمایندگی بانک خون بندناف استان ایلام، تصریح کرد: در ذخیره سازی خون بندناف در بانک خصوصی و خانوادگی نمونهها برای خود خانواده نگهداری میشود.
وی با بیان این که در حال حاضر بیش از ۱۲۰۰ نمونه در بانک خون بندناف استان ایلام، ذخیره شده است، ادامه داد: استاندارد جهانی در حال حاضر برای ذخیرهسازی خون بند ناف ۲۸ سال است و برای نگهداری خون بندناف در این مدت زمان حدود ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان هزینه از خانواده متقاضی دریافت می شود که برای راحت بودن شرکت متقاضیان در این امر خطیر و از دست ندادن فرصت ذخیره سازی خون بندناف فرزندانشان، نحوه پرداخت های مختلفی در نظر گرفته شده است، همچنین بعد از سال اول سالیانه ۲۸۶ هزار تومان به عنوان شارژ سالانه دریافت میشود.