جمع آوری ۴۰۰۰ نمونه سلول های بنیادی خون بند ناف در آذربایجان غربی

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی از ذخیره نزدیک به ۴ هزار نمونه در بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان در استان خبر داد.
۲۵ آبان ۱۴۰۰ | ۱۱:۵۳ کد : ۳۸۰۳۶ پژوهشی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی دکتر ولی زاده در نشست با اعضای مرکز سلول های بنیادی بانک خون بند ناف استان که به مناسبت روز جهانی خون بند ناف برگزار شد اظهار کرد:از ایتدای شروع به فعالیت نمایندگی بانک خون بند ناف آذربایجان غربی نزدیک به ۴ هزار نمونه خون بند ناف متقاضیان در آذربایجان غربی در سایت کشوری بانک خون بند ناف ذخیره و نگهداری می شود.
جمع آوری ۴۰۰۰ نمونه سلول های بنیادی خون بند ناف در آذربایجان غربی

وی با اشاره به این که فعالیت های این مرکز در استان با روند صعودی در حال ارائه خدمت به شهروندان می باشد اظهار کرد:شهروندان آذربایجان غربی به صورت 24 ساعته می تواندد از خدمات این مرکز بهره مند شده و هم در فضای مجازی و هم بصورت حضوری و تلفنی پاسخگوی مراجعین می باشد.

وی گفت: در راستای سیاست های توسعه ای فعالیت های ارایه خدمات به شهروندان، این مرکز آمادگی خود را جهت انجام خونگیری  های اورژانسی از تمام بیمارستهای زنان و زایمان در شهرستان ارومیه اعلام می کند.

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با تقدیر از کادر تخصصی و اجرایی و همکاران علوم پزشکی و خصوصا متخصصان زنان و زایمان این مرکز اظهار کرد: نمایندگی بانک خون بند ناف در آذربایجان غربی طی ماههای گذشته عملکرد عالی در بین شهرها با ترکیب جمعیتی یکسان در سطح کشور کسب کرده که این نشان از فعالیتهای رو به رشد مرکز در استان می باشد.

وی ادامه داد: فعالیت ها و خدمات این مرکز و فواید ذخیره خون بند ناف در سلامتی نسل آتی کشور باید به درستی به اطلاع مردم و خانواده ها رسانده شود که این مرکز از بسترهای اطلاع رسانی و تبلیغاتی مناسب سعی در اطلاع رسانی مناسب به خانواده می باشد و در این راستا از همه متخصصین زنان و زایمان استان هم به صورت حضوری و غیرحضوری درخواست همکاری شده است.

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به موارد متعدد درمانی از این ماده حیاتی برای سلامتی اظهار کرد: خون بند ناف که در حالت عادی در بیمارستان ها دور ریخته می شود کاربردهای مختلفی در درمان انواع بیماریهای نادر و صعب العلاج دارد که بیشترین استفاده را در سرطان های خون، تالاسمی، کم خونی ها و کم خونی های مادرزادی دارند که از نمونه های بانک های سلول های عمومی و خصوصی استفاده کردیم. البته از این سلول ها برای بیماران فلج مغزی هم بهره گرفته شد.

دکتر ولی زاده  با اشاره به این که بیش از ۵ میلیارد ریال در فاز اول برای فضای کالبدی و تجهیزات و سرمایه انسانی هزینه و برنامه ریزی شده است اظهار کرد: ۱۰۰ نفر از متخصصین زنان و زایمان و  مامایی و تکنسین اتاق عمل در سطح استان با این شعبه همکاری می کنند.

 وی بیان کرد: استفاده بهینه از این سلول‌های بنیادین خون بند ناف در حین تولد نوزاد که در واقع به عنوان یک زباله بیولوژیکی قلمداد می شد یک ثروت انسانی محسوب می شود که باید با توسعه فعالتها و آگاهی بخشی به مردم بتوانیم از این منبع ارزشمند در راستای سلامتی مردم نهایت بهره را ببریم.

وی از تمامی پزشکان و دست‌اندرکاران حوزه اتاق عمل در این حوزه در شهرستان ها دعوت به همکاری نموده و برای کسب اطلاعات بیشتر همانند زوجین متقاضی می‌توانند به شماره تماس ۳۳۴۸۵۰۸۱-۰۴۴ و آدرس: ارومیه، خیابان حسنی، جنب پمپ بنزین، ساختمان حکیم ۲، طبقه ۶ مراجعه کنند.