رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی مطرح کرد:
تولید میلیونها کیت تشخیص مولکولی کرونا توسط جهاددانشگاهی/ ظرفیت بالقوه این نهاد در حل معضلات ملی
/جهاددانشگاهی، نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی(۷۵)/
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی، به بهانه فرارسیدن چهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی با دکتر رامین صرامی رییس پژوهشکده سرطان معتمد این نهاد و پژوهشگر برتر کشوری در حوزه علوم پزشکی در سال 1399 به گفتوگو نشستیم.
وی که به عنوان محقق برگزیده و برتر HIV کشورهلند نیز در سال 2014 شناختهشده و از نخبگان بازگشته به کشور محسوب میشود، در پاسخ به علت انتخاب خود از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان پژوهشگر برتر حوزه پزشکی در سال 1399 گفت: ظاهراً وزارت بهداشت در سال گذشته اولویت گزینش و انتخاب را علاوه بر سوابق علمی بر مبنای انجام پروژههای فناورانه و راهبردی قرارداده است که تولید نخستین کیت بومی تشخیص مولکولی کووید 19 در کشور و انجام پروژههای مرتبط با سلول درمانی کووید 19، در این انتخاب موثر بوده است.
دکتر صرامی با اشاره به اینکه کیت تشخیص مولکولی کووید ۱۹ جهاددانشگاهی، این افتخار را دارد که به عنوان یکی از دو تولید کننده اصلی این محصول راهبردی، تاکنون میلیونها کیت تشخیص مولکولی را در سطح ملی تولید، عرضه و توزیع نموده و نیاز کشور را در باب این مهم مرتفع ساخته است ادامه داد: ضمن آنکه جهاددانشگاهی باعرضه محصولی بهمراتب ارزانتر و با شکستن قیمتها از طریق یک رقابت سالم از خروج میلیونها دلار ارز جلوگیری نموده است، موجب صرفهجویی دهها میلیارد ریالی نیز گردیده است.
مسئول پروژه تولید نخستین کیت مولکولی تشخیص کووید 19 در ادامه افزود: از ابتدای شیوع پاندمی کووید 19، نیاز به این کیتهای تشخیصی به عنوان یک اولویت راهبردی برای نظام سلامت مطرح بوده است و علاوه بر محدودیت جدی در تامین این محصول از منابع خارجی به علت تقاضای بالای جهانی، قیمتهای محصول مشابه خارجی چندین برابر محصول داخلی بوده است.
دکتر صرامی که به عنوان محقق ارشد مرکز پزشکی دانشگاهی دانشگاه آمستردام هلند تحقیقات ارزشمندی را در کارنامه خود دار است به عنوان مدیر دپارتمان توسعه و فناوری درمان های پیشرفته پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی در خصوص پروژه سلول درمانی کووید19 در پژوهشکده گفت: پروژههای مرتبط با سلول درمانی کووید 19 با استفاده از سلولهای کشنده طبیعی و سلولهای بنیادی نیز با حضور تیم تخصصی خبره در پژوهشکده، در حال حاضر فاز یک کارآزمایی بالینی خود را پشت سر گذاشته است و در انتظار اخذ مجوز از کمیته اخلاق برای شروع فاز دوم است.
شایستهسالاری و خودباوری مهمترین عامل جذب نیروهای جوان
دکتر صرامی در پاسخ به اینکه، "نگاه شما به شرایط فعالیت، اعتماد و باور جوانان در جهاددانشگاهی چگونه است؟" گفت: در مورد اعتماد به جوانان اینجانب از بدو ورود به مجموعه جهاددانشگاهی، تحقق واقعی واژه خودباوری نه در قالب الفاظ و شعار و مفاهیم انتزاعی بلکه در شکل یک واقعیت عینی درک کردهام.
ضمن اینکه مشاهده این جانب حاکی از آن بوده که در مجموعه جهاددانشگاهی، روابط و منافع نسبت به شایستگی و شایستهسالاری، تفوق و برتری نداشته و براساس دو مقوله خودباوری و شایستهسالاری قطعاً یک جوان توانمند که عاشق خدمت به میهن اسلامی است، شانس جذب، حضور موثر و رشد در این مجموعه پویا و چابک را دارا خواهد بود.
رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی در پاسخ به این سوال که" با توجه به تاکید رهبر انقلاب به استفاده از سرمایه جهاددانشگاهی، از این سرمایهها در حل مشکلات کشور و رفع وابستگی به خارج تا چه اندازه استفاده میشود؟ گفت: جهاددانشگاهی یک مجموعه منحصربهفرد در کشور است که در این مجموعه، واژه مقدس " فعالیت جهادی" تحقق یافته و جهادگران علم و فناوری این کشور با اولویت قراردادن منافع ملی به منافع شخصی، بی ادعا و پرتوان و بی هیاهو در جهت رفع نیازهای ملی فنآورانه کشور عزیزمان با دریافت کمترین منافع مادی تلاش و جهاد میکنند. لیکن، ظرفیت بالقوه این مجموعه که به گستردگی پهنای کشور عزیزمان است به مراتب عظیم¬تر از خدمات فعلی است که یکی از دلایل آن می تواند عدم اقبال و اعتماد و درخواست واقعی دولتمردان به این مولود انقلاب باشد.
به طور قطع توکل و اعتماد به ظرفیت جهاددانشگاهی در جهت حل معضلات و رفع نیازهای ملی بسیار میتواند راهگشا باشد و در یک فضای شاداب و پرنشاط و استفاده از ظرفیت متخصصان جوان کشور به فعلیت رسیدن ظرفیت عظیم بالقوه جهاددانشگاهی یقیناً منشا اثر خواهد بود.
دکتر رامین صرامی در ادامه با اشاره به طراحی پروژههای محصول محور فناورانه در حوزه پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان، به عنوان مهمترین فعالیت¬های در حال انجام در پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی افزود: سلول درمانی و ویروس درمانی سرطان، طراحی و تولید کیت تشخیصی نیاز به شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان، طراحی و تولید کیت های جداسازی و تشخیص سلولهای سرطانی در گردش خون، تولید سیستمهای نمونهگیری از بافتهای سرطانی و تولید داروهای گیاهی از عمده فعالیتهای شاخص این مجموعه به شمار میآید.
رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی در پایان با اشاره به مهمترین طرحهای آتی پژوهشکده بخصوص در زمینه پیشگیری و درمان شایع ترین سرطان بانوان (سرطان پستان)، تصریح کرد: پژوهشکده سرطان معتمد با بازتعریف اولویتها و سیاستهای خود و تمرکز در سه حوزه" توسعه فناوری درمانهای پیشرفته "، " مهندسی پزشکی در سرطان" و "پژوهشهای بالینی"، با نگاهی به آینده و از طریق توسعه محصولات فناورانه بر ارائه خدمات پیشرفته درمانی، مافوق خدمات تخصصی و فوق تخصصی مرسوم تلاش خواهد کرد.