با تلاش پژوهشگران جهاددانشگاهی انجام میشود؛
قارچهای خوراکی ـ دارویی شاه صدف در سبد غذایی خانوارها
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از سیناپرس، حمیدرضا پوریان فر در این خصوص گفت: هم اکنون یکی از دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی ، تولید نیمه تجاری و تجاری قارچ های خوراکی- دارویی مهم نظیر شاه صدف( با برند ارینجی)، انوکی، شی تاکه، گانودرما است؛ قارچ هایی که اکنون خواص سلامت زایی آنها به اثبات رسیده است.
این دکتری تخصصی رشته بیوتکنولوژی گیاهی افزود: اکنون ایران در تولید این قارچ ها رتبه پنجم تا ششم جهان را دارد در حالی که پیش از این حتی جزء بیست کشور اول دنیا هم نبودیم؛ در حال حاضر با تولید 160 هزار تن قارچ خوراکی- دارویی، حجم گردش و تبادل مالی قارچ های خوارکی ایران، 2 هزار و 100 میلیارد تومان است.
وی اظهارداشت: این قارچ ها نیاز به کمپوست دارد و برای این حجم از تولید، 750 هزار تن کمپوست در کشور تولید می شود. این کمپوست ها نیز توسط کارخانه های تولید کننده کمپوست تولید می شود که خود یک حجم و تبادل مالی به همراه دارد.
به گفته وی، عملا ضایعات کشاورزی که دور ریز هستند، انبار شده یا سوزانده می شوند و مصارف مفیدی ندارند و گاهی اوقات مشکلات محیط زیستی ایجاد می کنند، اکنون تبدیل به محصولی با ارزش به نام قارچ های خوارکی شده اند؛ محصولی که در سبد غذایی خانواده راه پیدا کرده اند و ارزش غذایی بسیار زیادی دارند و به سلامت عموم جامعه کمک می کنند.
مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ های صنعتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، ادامه داد: نه تنها در ایران بلکه در دنیا نیز گرایش به تولید این قارچ ها زیاد شده است. قارچ های دکمه ای پیش از این رتبه نخست را به خود اختصاص داده بودند اما اکنون رتبه چهارم را دارا هستند. در حالی که اکنون قارچ های خوراکی و دارویی نظیر شی تاکه و شاه صدف( جز قارچ های صدفی) رتبه اول و دوم تولید در دنیا را دارند.
وی بیان کرد: از نظر تولید نیز همچنان قارچ های دکمه ای رتبه نخست در ایران را داراست اما قارچ های خوراکی و دارویی تولید بالایی ندارد. طبق روندی که اکنون دنیا در پیش گرفته است، دیر یا زود تولید این قارچ ها در ایران نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.